Integrirana mobilnost na području grada Šibenika

 Integrirana mobilnost na području grada Šibenika

OPĆENITO O PROJEKTU:

 

Projekt integrirane mobilnosti na području Grada Šibenika usmjeren je na istovremeno rješavanje niza utvrđenih razvojnih izazova iz sektora prometa na području Šibenika.

U sklopu projekta izradit će se studija organizacije i integracije javnog prijevoza. Na lokaciji Trga Poljana izgraditi će se podzemni logistički centar u sklopu kojeg će se nalaziti centar za upravljanje mobilnošću, punionice za električna vozila, prostor za opskrbu stare gradske jezgre i 256 parkirnih mjesta. Centar za upravljanje mobilnošću radit će na razvoju i održavanju sustava naplate karata, modela e-plaćanja, praćenju i održavanju aplikacije za pregled dostupnosti i rezervaciju parkirnih mjesta i kupnju karata. Ujedno će prikupljati i analizirati podatke o prometu u svrhu osiguravanja maksimalne integracije različitih oblika prometa. U svrhu unaprjeđenja javnog autobusnog prijevoza nabavit će se 11 novih niskopodnih autobusa koji će prometovati na sedam gradskih linija. Popratno će se info displayima opremiti 17 stajališta na području grada Šibenika.

 

 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 99.347.734,78 HRK, dok procijenjeni iznos prihvatljivih troškova iznosi 86.807.848,05 HRK, od kojih se 73.786.670,83 HRK planira sufinancirati iz

Kohezijskog fonda, a 13.021.177,22 HRK iz sredstava korisnika. 

 

www.strukturnifondovi.hr

Copyright © 2007 - 2024   •   Gradski parking d.o.o.   •   Sva prava pridržana.
Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja